A Datolyaszilva krémleves roppant egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
-
4 db Datolyaszilva
-
1 db nagyobb alma
-
500 ml főző tejszín
-
40 g vaníliás pudingpor
-
16 g vaníliás cukor
-
ízlés szerint cukor
-
ízlés szerint fahéj
Elkészítése:
-
A datolyaszilvát és az almát meghámozzuk majd apróra vágjuk annyi vízzel hogy éppen ellepje feltesszük főni hozzá adjuk a vaníliás cukrot is.
-
Ha megfőtt botmixerrel krémes állagúvá dolgozzuk egy kicsit sűrű lesz hozzá adjuk a főző tejszín 3/4-ét ezzel tovább turmixoljuk.
-
Ha eléggé eldolgoztuk, mehet vissza a tűzhelyre a maradék főzőtejszinbe. Elkeverjük a pudingot, majd ez is mehet a levesbe. Ha szeretjük, ekkor mehet bele a fahéj is.
-
Még 15-20 percig sűrűn kavargatjuk a gáz legyen takarékon majd tálalhatjuk.
Egészségedre!
Forrás: cookpad.com