Már sok embertől hallottam, hogy a datolyaszilva egy borzalmas ízű gyümölcs és köze nincs ahhoz a mézédes ízhez, mint amit sokan tulajdonítanak neki. Ennek a gyümölcsnek kiemelkedően nagy a csersav tartalma, így ha éretlenül esszük, akkor összehúzza/kiszárítja a szájat. Ez eléggé kellemetlen első benyomást tud tenni. Ezért készítettük el ezt a kis táblázatot, hogy könnyen tudjátok ellenőrizni, mikor ehető a gyümölcs.
A zöld színnel írtak egyértelműen éretlenek, mindegy melyik fajtáról beszélünk.
Bár éretlennek van írva, de néhány fajtát már “éretlenül” is lehet fogyasztani, bár ekkor még összehúzhatja enyhén a szánkat.
Rojo Brillante és a Vaniglia is már tökéletesen érett, szinte már lekvár állagú a gyümölcs.
Volt már, hogy azért húzta össze a szádat a gyümölcs, mert már nem bírtad ki, hogy ne egyed meg? Velünk is!:))
Erre két praktikát ajánlanék:
Jó étvágyat!:)