Datolyaszilva aszalása házilag egyszerűen!

Az aszalt Datolyaszilva egy nagyon finom és egészséges édesség, amit könnyedén elkészíthetünk házilag. A legegyszerűbb módjához nem kell más mint:

  • Függönycsipesz

  • Madzag

  • Ventillátor

Elkészítése:

  • Az éretlen kemény Datolyaszilvát hámozzuk meg. Fontos, hogy ne szedjük le róla a zöld kalapját, hiszen annak segítségével tudjuk fellógatni!
  • A kalapján lévő ágra csíptessük rá a függönycsipeszt.
  • Egy tetszőlegesen hosszú madzagon a Datolyaszilva nagyságától függően készítsünk 10-15 cm ként hurkokat, amikbe bele tudjuk akasztani a függönycsipeszt.
  • Kössük/akasszuk fel olyan helyre, ahol könnyedén átjárhat a levegő.
  • A Ventilátort helyezzük úgy, hogy ne zavarjon minket, de a Datolyaszilvákat folyamatosan érje a fuvallata.

Ekkor már nincs más dolgunk mint várni, amíg meg nem aszalódik a Datolyaszilvánk! 🙂 Akkor van kész, ha nem ruganyos. Bátran próbálkozzatok és tapasztaljátok ki, hogy nektek mikor ízlik a legjobban. Ha félbevágjátok és belül még nem száradt ki, akkor óvatosan kóstoljátok meg, mert össze fogja húzni a szátokat! 😀

Természetesen a függönycsipesz helyett simán madzaggal is körbetekerhetitek a Datolyaszilva kalapját, ahogy a képen is láthatjátok. Valamint a ventilátor helyett radiátor fölé, vagy olyan helyre is rakhatjátok, ahol folyamatos a légáramlás. A meleg légáramlás értelemszerűen meggyorsítja a folyamatot, de sima ventilátorral is tökéletesen működik.

Jó étvágyat! 🙂