Ha egy könnyen elkészíthető, egészséges alapanyagokból álló és finom krémlevesre vágysz, akkor ez tetszeni fog!
Hozzávalók 4 főre:
-
1 kg érett datolyaszilva
-
Fahéj ízlés szerint (én kb egy teáskanálnyit tettem bele)
-
csipet só
-
őrölt gyömbér ízlés szerint (én kb fél teáskanálnyit tettem bele)
-
1 citrom leve és héja reszelve
-
Ízlés szerint tejszín, kókusztej, tej
Díszítésnek: Datolyaszilva szelet, fahéj és mandulaforgács
Elkészítése:
-
A Datolyaszilvákat megmossuk és eltávolítjuk a kalapjukat és az alján lévő barnás fekete virágtőt.
-
Leturmixoljuk
-
Beleöntjük egy lábosba, hozzátesszük a csipet sót, citromlevet, reszelt citromhéjat, ízlés szerinti fahéjat és gyömbért.
-
Folyamatos keverés mellett várjuk, míg el nem kezd rotyogni.
-
Hozzáadjuk ízlés szerint a tejszínt/tejet/kókusztejet és jól elkeverjük. (Kóstolgasd bátran, hogy te mennyire sűrűn szeretnéd. Én egy kevés kókusztejet és kb. 1-2 dl tejet szoktam beletenni.)
-
Amikor újra rotyog egyet, levesszük a tűzről.
-
Merőkanállal kiszedjük és tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂