Datolyaszilva krémleves

A Datolyaszilva krémleves roppant egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 4 db Datolyaszilva
  • 1 db nagyobb alma
  • 500 ml főző tejszín
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 16 g vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítése:

  1. A datolyaszilvát és az almát meghámozzuk majd apróra vágjuk annyi vízzel hogy éppen ellepje feltesszük főni hozzá adjuk a vaníliás cukrot is.

  2. Ha megfőtt botmixerrel krémes állagúvá dolgozzuk egy kicsit sűrű lesz hozzá adjuk a főző tejszín 3/4-ét ezzel tovább turmixoljuk.

  3. Ha eléggé eldolgoztuk, mehet vissza a tűzhelyre a maradék főzőtejszinbe. Elkeverjük a pudingot, majd ez is mehet a levesbe. Ha szeretjük, ekkor mehet bele a fahéj is.

  4. Még 15-20 percig sűrűn kavargatjuk a gáz legyen takarékon majd tálalhatjuk.

    Egészségedre!

    Forrás: cookpad.com